- - - - - -
nedelja, 25 oktobar 2020
A+ R A-

REIS ISLAMSKE ZAJEDNICE TURSKE - PROF. DR ALI ERBAŠ, UPUTIO ČESTITKU REISU ISLAMSKE ZAJEDNICE SRBIJE - DR SEADU EF. NASUFOVIĆU, POVODOM NASTUPAJUĆEG RAMAZANSKOG BAJRAMA

98190909 553798198662730 3557321987355312128 n

U ime Allaha Milostivog Samilosnog

Neizmjerno se zahvaljujem Uzvišenom Allahu Koji nam je još jednom omogućio da uživamo u blagodatima mjeseca Ramazana, mjeseca milosti i oprosta u kojem je počela objava naše plemenite knjige Kur'an-i Kerima koji predstavlja izvor vjerovanja, kulture i civilizacije vjernika, kao i najveći dar našeg dragog Poslanika, alejhi-s-selam, koji je ostavio čovječanstvu.

Iako smo ove godine proveli jedan tužan ramazan iz razloga što nismo bili u mogućnosti da se susrećemo u džamijama i družimo na iftarskim soframa, ubijeđen sam u to da smo, pored toga što smo posvijetili više vremena onima koji su u potrebi, bolje shvatili svemoć Uzvišenog Stvoritelja, kao i brojne mudrosti koje se kriju u čistoći u islamu i ravnoteži između halala i harama.

I na kraju ovih mubarek dana, prije svega molim Uzvišenog Allaha da se pandemija korona virusa koja je dobila globalnu dimenziju na nivou Zemaljske kugle i koja predstavlja opasnost po cijelo čovječanstvo što prije okonča. U tom svjetlu koristim ovu priliku da najprije Vama, a zatim i svoj našoj braći muslimanima koji žive u Vašoj zemlji, čestitam ramazanski bajram koji nastupa u nedjelju 24. maja tekuće godine uz želju da nastupajući bajramski dani donesu mir, sreću i blagostanje cijelome čovječanstvu i još jednom Vas najsrdačnije selamim.

Predsjednik Dijaneta – Uprave za vjerske poslove Republike Turske
Prof. dr Ali ERBAŠ